bewust, gedreven, gekwalificeerd

FlorXL

FlorXL is de handelsnaam van Kwekerij van Wijk. Kort, krachtig, internationaal en precies waarin de producten zich onderscheiden: grote bloemen.

De moderne kwekerij bestaat al ruim een halve eeuw en specialiseert zich in exclusieve Anthurium en Agapanthus soorten. Alleen de beste kwaliteit wordt uitgeleverd en de 50.000 vierkante meter teeltruimte is voorzien van de laatste omgevingsbewuste technieken.

XL oog voor de omgeving

Wij kweken in een hypermodern bedrijf waar veel rekening is gehouden met het milieu en energieverbruik. Met de nieuwste technieken zoals energiebesparende gevel panelen, dubbele schermdoeken, een WKK , hogedruk verneveling met osmose water , een volautomatische spuit/gietboom waarmee wij tevens biologische bestrijders de kas inbrengen. De planten krijgen regenwater, dit wordt opgevangen in waterbassins en hergebruikt. Van dit water wordt niets geloosd, wij werken met een nul-tolerantie. Ons bedrijf is MPS-A gekwalificeerd. Dit is de hoogste certificering haalbaar op het gebied van milieuvriendelijk kweken.

Wij hebben een zeer laag energieverbruik en telen bijna 100% biologisch. Om insecten die onze gewassen zouden kunnen aantasten te lijf te gaan, zetten wij zoveel als mogelijk natuurlijke vijanden in. Hierdoor is het gebruik van chemische middelen tot bijna nul gereduceerd. Al het afval van onze kwekerij wordt gescheiden afgevoerd.

Decorum Plants

FlorXL planten zijn ook beschikbaar onder het Decorum Plants label. Het kwaliteitsmerk Decorum Plants is een begrip bij de Europese vakhandel. Een club van speciaal geselecteerde, gepassioneerde planten-en bloemen kwekers vormt hiervan de basis. Zij selecteren dag in, dag uit alleen de beste kwaliteit van hun producten welke voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Decorum Plants garandeert: altijd vers geleverd, langer houdbaar en met een herkenbare verpakking. Net een beetje meer voor u, zodat u zich als specialist kunt onderscheiden.