Intens, rood, groot

Anthurium Dakota

De Dakota kenmerkt zich door de prachtige intens rode bloemen van gróót formaat. Dit populaire ras staat bekend om zijn zéér sterke eigenschappen. De hartvormige bloemen hebben een prachtige gehamerde structuur. Van deze Anthurium heeft u maandenlang plezier! Beschikbaar in potmaat 17,26 en 35.

ANTHURIUM
MAINE

Mooie zuivere zuurstok roze bloemen die fier boven de plant staan. deze bloemen vallen meteen in het oog door de aantrekkelijke ‘sweet color’. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

Anthurium Michigan

Dit nieuwe ras is een uitblinker van FlorXL. Opvallend door de combinatie van grote bloemen en de compacte groei. Een absolute hit is de Michigan in potmaat 26. Deze Anthurium is perfect om cadeau te geven of gewoon voor u zelf. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

ANTHURIUM ALASKA

Prachtige compacte plant met witte bloemen. Een nieuw ras met nog wittere bloemen dan zijn voorgangers. Door het natuurlijke groene blad komen de bloemen goed tot zijn recht. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

Meer plezier met XLente verzorging

Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kunt u ervan uitgaan dat de plant
in gunstige omstandigheden verkeert. De verzorging bepaalt de levensduur en sierwaarde van de plant.

zon
Geen directe zon
temperature
18 – 22 °C
water
2x / Week 150 cc
indoor
Indoor plant
npk
1x / Maand bijmesten
snoei
Bloemen snoeien na bloei
Standplaats

De anthurium heeft een lichte plek nodig, maar mag niet in direct zonlicht staan. Als de plant op een te donkere plek staat, zal de plant minder bloemen geven.

Temperatuur

Anthurium voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C. De minimum temperatuur is 16°C en de maximum temperatuur is 32°C. Anthurium bloeit lang, meerdere weken en vaak zelfs maanden.

Water

Anthurium kunt u het beste gelijkmatig en met regelmaat water te geven. Eén tot twee keer per week wat lauw water, de hoeveelheid water die de plant nodig heeft, is afhankelijk van de kamertemperatuur. U kunt goed aan de plant zien of hij water nodig heeft. De potkluit moet niet helemaal droog zijn, maar vochtig blijven (bruin gekleurd). Als de plant te nat staat, is de grond zwart. Regenwater is beter dan kraanwater waar (te) veel kalk in zit. Geef liefst vroeg op de dag water. Beter is nog om de pot gedurende een minuut in een emmer onder te dompelen. Laat de plant na het dompelen goed uitlekken, het te veel aan water kan er dan uitlopen. Vervolgens kan de Anthurium gerust zeven dagen zonder water. In de wintermaanden, wanneer de verwarming aan staat, kunt u de plant het beste regelmatig besproeien met water, dit om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. Anthurium is een tropische plant en vindt het dus prettig om af en toe gesproeid te worden.

Oude bladeren en bloemen

Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren, de oude bladeren en bloemen verkleuren na verloop van tijd. Gele bladeren en verdorde bloemen kunt u eenvoudig verwijderen met een schaar. Knip het blad of de bloem zo kort mogelijk boven de aarde af.

Extra voeding

Bemest de plant van maart tot en met oktober zo’n twee keer per maand met mest (via het gietwater). De Anthurium kan luchtwortels buiten de pot laten groeien. Laat deze wortels gewoon zitten, dit is een teken dat de plant het goed naar zijn zin heeft.

Let us inspire you!

De oorsprong van uw FlorXL anthurium...

Anthurium is van oorsprong afkomstig uit Zuid Amerika. De geslachtsnaam Anthurium is afgeleid van de Griekse woorden ‘Anthos’ en ‘Oura’ wat betekent ‘bloei’ respectievelijk ‘staart’. Dat de naam Anthurium, vrij vertaald ‘bloeistaart’, toepasselijk is voor deze plant met zijn kolfvormige bloeiwijze, moge duidelijk zijn.

Lokaal heeft de Anthurium ook andere namen, die meestal op de vorm van de bloem slaan. Zoals in Zuid-Amerika: Cresto de Gallo (Cockscomb) ofwel hanenkam, in China: Bullshead, in de Verenigde Staten: Tail Flower en in andere landen: Flamingo bloem. In Nederland wordt de Anthurium andreanum ook wel ‘lakanthurium’ of Flamingo plant genoemd.